top of page

Com l’esport canvia la teva vida

Publicat al Periòdic d'Andorra el dimecres, 19 de maig de 2021

Recordo que de nena i de joveneta havia fet molt d’esport. Després ho vaig deixar una mica de costat i, al llarg dels anys, vaig tornar a reprendre aquesta activitat diverses vegades, perquè realment m’agrada. En l’actualitat, el practico cada dia, ja que després d’uns problemes de salut i el confinament m’havia engreixat molts quilos, els quals estic perdent a poc a poc. A més, m’ofegava molt i havia perdut capacitat de moviment.

Doncs, mantenir-te en el teu pes, tenir un rang de moviment més ampli i més capacitat cardiovascular serien algunes de les raons que donaria per fer exercici, però per descomptat, no són les úniques. Avui en dia les persones comencen a realitzar esport per diversos motius, alguns dels quals ja he esmentat més amunt, però a més l’esport els ajuda amb l’estrès, a superar alguns problemes psicològics o simplement ho fan perquè gaudeixen practicant-lo. A més, està demostrat que quan et respectes a tu mateix i et cuides com mereixes, tens molta més energia, fas millor la teva feina i ets més feliç. En el meu cas l’esport m’aporta altres beneficis a part dels ja esmentats. M’allibera de l’estrès i l’agressivitat que, algunes vegades tinc guardada; em baixa la pressió arterial; em fa dormir molt millor i m’ajuda a tenir més estabilitat i a no tenir sempre por de caure i fer-me mal. Però, encara em queda molt per recórrer per assolir tots els beneficis que pugui aportar-me la seva pràctica. Caldria afegir que no tot és fàcil quan comences a fer esport, ja que en el trajecte hi ha molts sots i pensaments negatius que podrien sabotejar els teus esforços, però la satisfacció i el benestar que se sent quan aconsegueixes alguna cosa que et proposes, supleix tot el dolent que vulgui aflorar. I si continues arribes a adonar-te que tu pots vèncer tot aquests obstacles, ja que tens la suficient força de voluntat i capacitat per aconseguir tot el que et proposis, encara que en alguns moments puguis creure que no és així. Si has de triar un hàbit positiu per incorporar al teu dia a dia, que aquest sigui fer exercici. Busca un esport o una activitat que t’agradi i practica-la regularment. No té perquè ser anar al gimnàs o sortir a córrer; també pots apuntar-te a classes de ball, fer capoeira, muntanyisme o jugar a tennis. Tot s’hi val mentre et moguis i suïs. I, sobretot deixa de banda l’excusa que no tens temps. Només em queda afegir que està demostrat que l’esport enganxa, ja que provoca la segregació d’endorfines, conegudes com hormones de la felicitat. Per tant, prova-ho i després m’expliques, no tens res a perdre.

16 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page