top of page

Fabiola Sofia Masegosa és una escriptora, filòloga, traductora i investigadora nascuda a Alacant el 1968. Va heretar de la seva mare la passió per la lectura, l'educació i la cultura.

Encara recorda com la mare li deia de petita:

"L'únic que no podran treure't mai és el que hagis après".

I ella va seguir fidelment el seu consell.

Els estudis de batxillerat els va fer a Alacant i es va Llicenciar en Filologia Hispànica per la Universitat Nacional a Distància (UNED).

El 27 del 9 del 2017 es va doctorar per la Universitat de Lleida (UDL) dins del programa "Territori, Patrimoni i Cultura" amb la Tesi Doctoral "La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970".

És especialista en teatre i literatura moderna i contemporània i en l'obra de Vicente Blasco Ibáñez. En l'actualitat compagina la docència i la traducció jurada a la seva acadèmia a Andorra la Vella amb la investigació literària i l'escriptura. Es de caràcter apassionat, constant, optimista i independent.

Col·laboradora habitual amb la premsa andorrana, a més d'alguns escrits realitzats per altres diaris, escriu ja fa sis anys una columna setmanal a la secció d'opinió del Periòdic d'Andorra. 

L’any 2012 va guanyar al III Premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp el primer premi de la categoria adults amb el conte "El gat negre"  i el 2013 el segon premi amb el relat "El rebost".

L'any 2018 va guanyar l'accèssit del premi Principat d'Andorra de Recerca Històrica de la 41a Nit Literària andorrana amb el treball de recerca "La vida teatral a Andorra de 1900 a 1970".

El 16 de desembre del 2019 l'editorial Anem va publicar el seu llibre "En terres d'Andorra, obra de teatre de Jacint Marticella Pobla, 1934" Un estudi sobre la primera obra de teatre publicada per un andorrà.

 

2010 - present

bottom of page