top of page

La Fira d’Andorra la Vella


Publicat al Periòdic d’Andorra el dimecres, 30 d'octubre de 2019

Fabiola Sofia Masegosa

Enguany el bon temps a acompanyat a la 40a Fira d’Andorra la Vella. Fins i tot feia força calor i lluïa el sol el diumenge al migdia quan vaig anar a visitar la 41na Fira Concurs del Bestiar. Cada any gaudeixo molt veient els animals i sempre recullo el programa que vinc col·leccionant des de ja fa temps i que per sort aquest any ha tornat a il·lustrar Sergi Mas. Aquesta vegada el programa està dedicat als estripagecs, uns barrots metàl·lics amb punxes irregulars que es col·locaven antigament per protegir les finestres.

Divendres al matí vaig anar a fer algunes compres i a veure la Fira. M’hauria agradat anar també dissabte al matí però havia d’anar a Vinaròs per fer unes gestions i em va ser impossible. Vaig començar per la part de les paradetes que estaven col·locades a la Rotonda, on també hi havia un carrusel de cadires voladores i un vaixell, tots dos de fusta, perquè muntessin els nens. Les paradetes continuaven pel costat del riu fins arribar al Parc Central. L’oferta de productes era molt variada. Em vaig comprar secallones, llardons, coca d’escalivada amb anxoves i un donut de xocolata gegant per repartir-lo entre els nens a la festa de Halloween a la meva acadèmia.

Als jardins del parc hi havia alguns inflables i altres atraccions per als nens i davant de la carpa dels productes típics d’Andorra hi havia la furgoneta negra amb embotits que tant m’agrada. Dins de la carpa, segur que us sorprendrà, el que més em va agradar van ser uns tomàquets petits que només amb mirar-los venia de gust menjar-te’ls.

No vaig anar a veure els cotxes perquè realment no vaig a comprar-me’n cap i no em criden molt l’atenció. Però sí que vaig fer un tomb per la resta de la carpa principal i per la de les associacions on, com ja és el meu costum en cada edició, em vaig menjar un bolinho de bacalhau i rissoes farcits de carn. També vaig tastar alguna cosa en la paradeta d’Ucraïna i així va acabar la meva visita d’aquest dia a la Fira.

Però, com ja he comentat, diumenge vaig anar a la Fira del Bestiar i, per primera vegada, la meva visita va coincidir amb el moment del lliurament de premis, ja que sempre acostumo a anar més d’hora i esmorzar a la Fira amb els ramaders i resta d’assistents, però aquest any no em venia de gust.

Entre els animals hi havia vaques, cavalls, ovelles i cabres, encara que, en aquesta ocasió, no hi havia aviram com en algunes de les altres edicions d’aquest esdeveniment ramader. En sortir, vaig tornar pel passeig del riu i vaig passar una altra vegada per les paradetes. Amb el bon temps el parc estava totalment ple de nens amb els seus pares i gairebé no es podia caminar pel passeig. Ja arribant a la Rotonda havia dos homes amb xanques vestits de cuiners oferint formatge a la gent que ho rebutjava i això donava lloc a les bromes d’ells i als riures de les persones que passaven per allà. La veritat és que com sempre vaig gaudir molt de la Fira.


9 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Pentacosta

bottom of page