top of page

Els regals de Nadal i Reis


Fabiola Sofía Masegosa

De nou tenim molt a prop el Nadal i ja podem anar plantejant-nos què regalar als més petits de casa per aquestes festes.

Sense cap mena de dubte, ens arribaran grans cartes adreçades al Pare Noel i els Reis Mags demanant tot tipus de coses que estan de moda o que els compraran als seus companys. Però, realment, hem de comprar-los tot el que demanin?

Alguns pares creuen que regalant-los tot el que els demanen es guanyen el seu afecte i admiració, i que, a més, al mateix temps, compensen el poc temps que els dediquen. La realitat, normalment, no té res a veure. El millor per als nens és regalar-los més temps i, si no pot ser molt, al menys, que sigui de qualitat. Els petits ho agrairan.

A més, regalar-los tot el que volen, redueix la seva il·lusió, fa que no apreciïn els regals i perdre el valor pel que han rebut. Una bona prova d'això, la tenim en tots aquests nens que veiem com es llancen de paquet en paquet obrint-los a corre-cuita i deixant oblidat l'anterior gairebé sense donar les gràcies o arribar a emocionar-se pel que han rebut.

Per evitar aquests excessos, hem de posar un límit al número de regals nadalencs. Una altra mesura és ajudar nosaltres mateixos al nens i orientar-los perquè es decideixin pels regals que els resulten més beneficiosos i útils d'acord amb la seva edat. És a dir, orientar-los perquè escullin els articles que en veritat vagin a utilitzar i que el reportin alguna cosa que estimuli el seu desenvolupament personal, tenint sempre en compte en la mesura del possible les seves preferències. Així, triar alguna cosa educativa, un llibre o un llibre electrònic i alguna cosa que puguin portar posada com per exemple una peça de vestir o unes arracades, un rellotge o un anell, que a més quan la portin puguin recordar-se de qui la hi va a regalar; a més de regalar-los la típica joguina de moda, la qual els encantarà, ja que la desitgen molt i servirà per satisfer les seves necessitats emocionals, seria el més aconsellable. A més de tot això, quan ja tinguin una certa edat també convé fer-los partícips de la realitat econòmica familiar i transmetre'ls els nostres valors al respecte, perquè ells mateixos puguin reduir les seves demandes de regals des de la compressió de la situació que s’està vivint.

Per aconseguir tot això, cal gestionar bé les expectatives dels nens de forma prèvia, explicant-los, per exemple, en el cas dels més petits, que hi ha un "màxim" de regals que Ses Majestats els Reis d'Orient poden carregar en els seus camells i que tots els nens del món han de rebre els seus. Els més grans, com ja hem indicat més amunt, poden conèixer la situació i els valors que imperen en la família. Així, ja estaran preparats per tal de poder escollir millor i limitar ells mateixos els seus regals, sense emportar-se una desil·lusió per la quantitat o perquè esperaven alguna cosa més del que van rebre.


15 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Pentacosta

bottom of page