top of page

Universitat d’estiu de Lleida


FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Publicat al Diari Bon dia, el 20 de maig del 2018

Un any més podrem comptar amb els cursos d’estiu de la UdL a la Seu d’Urgell. En aquesta ocasió s’ofereixen sis cursos diferents i podrem realitzar la nostra matrícula a partir del 9 d’aquest mes.La veritat és que trobo a faltar algun curs dedicat a temes d’Andorra, com n’hi va haver en algunes edicions ja passades i amb bona assistència. Aquest fou el cas del titulat Itineraris literaris per Andorra, on es va comentar l’obra d’alguns dels nostres escriptors com Antoni Morell, Albert Villaró, Manel Gibert, Albert Salvadó, Josep Enric Dallerès i Joan Peruga. I només trobem un curs dedicat a temes sobre la zona catalana dels Pirineus: Els Camins de les Aigües Subterrànies als Pirineus Centrals: On, Com i Per Què.

Una altra cosa que trobo a faltar és aquell sopar de germanor que es feia al final dels cursos al Parc del Segre on podíem relacionar-nos persones de diferents formacions i edats per xerrar i acomiadar-nos fins a la següent edició. La veritat és que ho passàvem molt bé. En aquests cursos coneixes molta gent que ve de fora, especialment de Lleida.

La veritat és que l’any passat, per primera vegada en sis anys no em vaig matricular a cap curs, perquè no em van semblar interessants per als meus interessos culturals. Però aquest any sí que he trobat un curs adient per a mi i he decidit tornar a matricular-me. Com en l’edició del 2017 es tracta d’un curs d’escriptura. En aquella ocasió es titulava Passejades per escriptors i va resultar molt interessant i enriquidor. Sortíem, observem el nostre entorn i el reflectíem en els nostres escrits. El que més em va agradar va ser que no estava centrat tant en la teoria, sinó més aviat en la pràctica. En aquest cas, es tracta d’un curs dedicat a l’escriptura teatral. Molts de vosaltres ja coneixeu la meva afinitat amb el món del teatre. Així, que amb aquest curs titulat Curs d’Iniciació a l’Escriptura Teatral: Un Taller de Sàtira Social provaré un altre vessant teatral diferent del món de la investigació a veure com ho faig. Sempre m’agrada conèixer les coses des de diferents perspectives de la seva concepció.

Però com cada un té les seves preferències no oblideu fer una ullada a la llista de cursos i veure si n’hi ha algun que us interessi. La cita tindrà lloc els matins del 15 al 19 de juliol al Centre Cultural de les Monges.


1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Pentacosta

bottom of page