top of page

Vila Medieval de Sant Julià

Publicat al Periòdic d'Andorra el dimecres, 29 de setembre de 2021

En aquesta ocasió vull comentar-vos algunes coses sobre la Vila Medieval de Sant Julià i sobre com anem evolucionant a poc a poc cap a la normalitat després d’aquesta terrible pandèmia. Una experiència que m’omple de felicitat. La veritat és que no pensava anar al Mercat Medieval perquè pensava que a causa de la Covid-19 seria com altres mercats que s’han vingut celebrant en què no venia a vendre mercaderies ningú de fora, només gent del país, i no hi havia gaires paradetes. Però, no va ser així i estaven totes les paradetes en què acostumo a comprar alguna cosa i l’única cosa que sento és que vaig arribar tard per poder comprar llardons; ja que s’havien acabat diumenge al matí, amb el que crec que l’assistència de visitants va ser bona. Al menys, diumenge a la tarda, vaig veure el mercat bastant concorregut.

Una cosa que si que vaig trobar bastant a faltar són els animals, que sempre acostumava a haver-hi, tot i que, en aquest mercat tampoc solia haver molts.

A la plaça de la Germandat hi havia un carrusel i jocs per als més petits i també al llarg del trajecte del mercat havia altres activitats, com ara el tir amb arc i unes xanques en què jo per descomptat no sóc capaç de pujar, però el meu home si que ho va fer i gens malament.

De totes maneres, vam prendre alguna cosa en una terrassa i vaig comprar llonganissa, xoriços picants i un pa amb ceba.

Els tallers que més em van agradar, ja que també no hi havia molts, van ser el de l’escloper o fuster i el forn de pa en el qual sempre compro alguna cosa. A més que ric està el pa calentet acabat de sortir del forn i més encara a l’ésser un forn de llenya. També m’agrada molt veure’ls treballar i l’oloreta que acomiada el pa calent.

A més de les paradetes d’embotits i formatges que sempre són del meu grat, hi havia altres que també em van cridar molt l’atenció i són les de jocs i joguines tradicionals, tant per a majors com per a xiquets, elaborats amb fusta. A alguns d’aquests jocs ja havia jugat jo de petita i em porten bons records.

I el millor de tot és que ja es respirava més confiança i tranquil·litat pel que crec que estem controlant, per no dir vencent a aquesta nova malaltia que ha causat i encara causa tant temor per por al contagi. I, per acabar, m’agradaria animar a tots els que no s’han vacunat a que ho facin perquè si ara estan més tranquils i se senten més segurs, és perquè altres ho hem fet abans que ells.


14 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Pentacosta

Comentarios


bottom of page