top of page

Sant Valentí

Publicat al Periòdic d'Andorra el dimecres, 26 de gener de 2022 | 01:15 h


Aquest any, finalment, em va ser impossible anar de vacances per Nadal per causa de la pandèmia, però el cert és que necessito sortir una mica fora i evadir-me. Tots alguna vegada ho necessitem. Així que finalment hem decidit fer una escapadeta a Alboraia per Sant Valentí. Serà una festa completa amb sopar i ball. A més, tindrem Spa i massatges i una ampolla de cava amb fruites de xocolata. Una bona elecció. La veritat és que jo sempre des que tinc parella celebro Sant Valentí. Sant Jordi, per mi, té un altre significat més important, encara que m’encantin les roses, però la veritat és que te la pot regalar qualsevol que t’apreciï, per la qual cosa ho veig més aviat com un dia dedicat a l’amor, no necessàriament de la teva parella, ja que tots sabem que hi ha molts tipus diferents d’amor, i per a l’amistat. Per mi, és més una data dedicada a allò que realment més m’agrada que és la literatura i els llibres i que espero que aquest any sigui molt especial. Però tornem a Sant Valentí. La veritat és que hi ha molt poques ofertes per celebrar-ho actualment, ja que la covid 19 ha paralitzat, com tots sabem, moltes coses. Però no hem de deixar que la tensió, la por o la intranquil·litat ens faci oblidar mai de celebrar aquesta data amb la nostra parella, ja sigui en un hotel, en un restaurant o a casa nostra com ho vaig celebrar jo l’any passat davant la impossibilitat de viatjar.

Però encara que l’amor es consideri molt important i sentir-se estimat i estimar una altra persona sigui una sensació meravellosa, el més important, per saber i ser capaç de donar amor a una altra persona, és primer estimar-te a tu mateix. Per això, jo sempre quan arriba aquesta data també em faig un regal a mi mateixa, perquè m’estimo. I sempre acompanyo el meu regal a la meva parella amb una targeta. Aquesta tradició es remunta al 1842, quan l’artista i empresària Esther Howland va popularitzar les targetes de Sant Valentí. Les targetes eren adornades amb motius romàntics i amb imatges associades amb l’amor i amb les parelles d’enamorats: Cupido, el déu nen del desig amorós segons explica la mitologia romana; roses; cors; etc., encara que jo les compro amb una bonica frase. De manera que si voleu celebrar-ho, ja és temps d’anar pensant com fer-ho i en un regal molt especial per a la vostra parella. De segur, us ho agrairà!

7 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Pentacosta

Comments


bottom of page