top of page

Desitjos i propòsits pel nou 2022

Publicat al Periòdic d'Andorra el Dimecres, 5 de gener de 2022 | 00:15 h


Per descomptat, el meu desig primordial per a aquest nou any que acabem de començar, com crec que també ho serà per a moltes altres persones, per no dir gairebé per tothom, és que s’aconsegueixi controlar el virus i s’acabi ja aquesta pandèmia provocada per la covid-19 que no ens deixa viure en pau i tranquils. Així la nostra vida quotidiana es podrà normalitzar una mica i tindrem tots un millor any 2022. Estic desitjant veure-us a tots de nou la cara del tot sense cap mascareta que amb només un trosset, encara que la mirada diu molt, no em conformo! Però aquí, abans de començar amb els propòsits, anem a fer una aturada. I em faig la següent pregunta: propòsits i desitjos són el mateix? Òbviament, no! Encara que acostumem a confondre’ns. El desig és un interès o apetència que una persona té per aconseguir la possessió o la realització d’alguna cosa. Mentre que el propòsit és la determinació ferma que ens fem a nosaltres mateixos de fer o aconseguir alguna cosa. Per descomptat, el propòsit alguna cosa que es pot aconseguir mitjançant un esforç, mentre que en el cas del desig no es requereix cap esforç, només cal desitjar-lo, amb molta força segons diuen alguns. Dons, bé, entre els meus propòsits hi ha els de sempre: continuar anant al gimnàs, encara que el més difícil d’aquest propòsit que molts es fan cada any és començar i aquest passat jo ja ho tinc donat i, realment, em va costar i, he de reconèixer que encara de vegades em costa; menjar saludable; perdre pes, que ja havia perdut força, però amb les festes, ja se sap… També tinc de nous com, per exemple, dir que no a algunes coses més vegades, que l’any passat ja vaig tenir alguns problemes amb això, ja que a algunes persones els fas un favor i després es pensen que és una obligació teva i no ho és. A més, tinc alguns altres, però aquests ja són més personals i me’ls guardo per a mi, que bons propòsits mai falten, després ve, el més important, complir-los. A més de propòsits i desitjos caldria afegir a aquests els nostres nous projectes, si en tenim. I jo, sí, amb tanta pressió i tensió patida per la pandèmia, doncs he cercat un nou projecte, que ja venia rumiant fa uns dos anys i del qual ben aviat us en parlaré. Ara només em queda dir que espero que hagueu gaudit al màxim de l’entrada al nou any amb els vostres éssers estimats, perquè només hi ha una vida i és necessari gaudir-la al màxim i que els Reis Mags us portin molts regals.

8 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page