top of page

Productes agrícoles i artesans d’Andorra


Publicat al Periòdic d’Andorra el dimecres, 13 de novembre de 2019

Fabiola Sofia Masegosa

El passat cap de setmana passat es va realitzar a l’Illa Carlemany la mostra de productes agrícoles i artesans d’Andorra com ja ve fent-se uns anys enrere. Jo vaig anar a visitar-la divendres al migdia i em va semblar que hauria d’haver comptat amb una mica més de presència pel que fa a aliments. Després vaig descobrir que el Food truck d’embotits, formatges i altres productes d’Andorra estava col·locat fora i això completava una mica més la possibilitat d’adquirir els productes que s’exposaven. Perquè encara que alguns productes no estaven a la venda sí que es podien veure exposats en vitrines de vidre tancades.

Crec que l’oferta ha anat creixent amb el temps i ara comptem amb vins i licors, cerveses, melmelades, mel, carn, embotits, trumfes, verdures, formatges, xocolates, etc. A la mostra podíem veure una paradeta amb productes de bellesa totalment naturals. Es tracta de Pocions de lluna nova, un laboratori de cosmètica natural realitzada artesanalment amb plantes remeieres de les nostres muntanyes i amb receptes antigues adaptades que busquen aconseguir el nostre benestar.

També hi havia trumfes, confitures i gelees artesanals sense additius i fruits del bosc de Casa Gendret. A més, no hi podia faltar la xocolata de Xoclant, producte temptador per excel·lència, fabricat a la Massana per la primera fàbrica de xocolata d’Andorra, una xocolata intensa i pura amb ingredients 100% naturals. Algunes cerveses artesanals d’Andorra, Nectum, el xarop de pinyes d’avet, el licor digestiu la Ratassia de la Carmeta, diverses marques de vi, pots de mel, embotits i formatges col·locats en vitrines completaven la mostra.

Pel que fa a la mel d’Andorra tenim quatre empreses que la fabriquen: Mel Andorra, Casa Folch, Naturalis i Autèntic, totes elles 100% naturals. Entre la carn d’Andorra es troba el poltre, criat per Poltrand a les muntanyes i alimentat amb pinso natural i la carn de vedella amb el segell d’Indicació geogràfica protegida (IGP) de la Unió Europea, que reconeix la bona qualitat de la carn elaborada en territori andorrà. Pel que fa a les cerveses, a Andorra podem trobar la marca de Cervesa Alpha amb diferents varietats i noms procedents de llegendes típicament andorranes, com per exemple, La creu dels set braços; la Boris Craft Beer, elaborada amb maltes i llúpols de primera qualitat i aigua, que prové de les fonts de la Cortinada; i, per acabar, la cervesa AND que és la primera cervesa elaborada a tot Europa per un gastrònom, Iván García.

I ja, per acabar, parlaré d’un producte dels que més m’agraden a mi particularment: les infusions conegudes com Piramides Somnis d’Andorra, que fan unes mescles d’herbes medicinals amb uns sabors molt agradables. El millor per prendre després d’un bon àpat.


16 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Pentacosta

bottom of page